BNSP kondigt aan de tussenpresentatie van Regio van de Toekomst:
“Vrijdag 30 november is het zover: de tussenpresentatie van de Regio van de Toekomst; we maken we de tussenbalans op van de eerste resultaten van Regio van de Toekomst. De ontwerpteams presenteren hun ‘storyline’ op hoofdlijnen en we krijgen samen inzicht in de koers die ieder team vaart.
We maken ons op voor een serie verrassende en inspirerende tussenpresentaties van de ontwerpteams en zoeken volop de discussie op met en tussen alle deelnemers aan deze bijeenkomst: de 8 ontwerpteams, partijen uit de 4 regio’s, het NOVI-team en andere rijksvertegenwoordigers en bovenal de brede groep vakgenoten vanuit de BNSP en NVTL. Dit belooft een mooi moment van debat en inspiratie te worden!
Het doel van de tussenpresentatie van de Regio van de Toekomst: inzicht krijgen in de ‘storyline’ van ieder van de 8 ontwerpteams en het ‘verrijken’ en aanscherpen van hun verhaal vanuit een openbaar advies ter plekke! Op de site van de BNSP kan je je inschrijven voor de tussenpresentatie.” (Tekst van BNSP)
Camila Pinzon (URBANOS) is samen met Tjerk Wobbes (Plein06), Anne Loes Nillesen (Defacto), Gerwin Gabry (Kuiper) en Tenesha Caton (Studio Tenesha Caton) aan de slag gegaan met de Regio Rotterdam en Den Haag en hoe de bouw meer circulair gemaakt kan worden. “De vraag in deze regio richt zich op de relatie tussen stedelijke ontwikkeling en circulariteit. Hiermee richten we ons vooral op de economische processen die primair aan het stedelijk gebied zijn verbonden: de bouw, de logistiek en industrie. We richten ons op stedelijk gebied. Hoe kan de ruimtelijke ontwikkeling bijdragen aan het streven naar circulariteit? Kunnen we het circulaire bouwen van woningen op een hoger niveau tillen naar een brede circulaire stedelijke ontwikkeling? Zijn er kansen om stromen beter te gebruiken en heeft dit effecten in het gebied? Wat is de ruimtelijke impact van deze circulariteit op de stedelijke ontwikkeling in de regio? Wat betekent dit voor de kwaliteit van de leefomgeving in binnensteden, voor woonmilieus, voor werkgebieden?” (Bron: website Novi Regio van de Toekomst)